menu
Word Lid
Vlaams Belang vliegt met eigen luchtballon boven Tienen

Elias Cool, lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Tienen, en tweede kandidaat Heidi Merckx vlogen zondagavond boven Tienen met een luchtballon van de partij. Ook Vlaams Parlementslid Suzy Wouters ging mee aan boord. “We willen zo veel mogelijk Tienenaars bereiken deze campagne.”

De ballon – die duidelijk herkenbaar was aan het grote Vlaams Belang-logo – steeg op net buiten Hakendover en vloog over het centrum van Tienen richting Kumtich. Heel wat mensen postten hun zelfgenomen foto’s van de campagnestunt op Facebook. Ook van op Suikerrock was de ballon te zien.

"We willen zo veel mogelijk Tienenaars bereiken deze campagne", zegt lijsttrekker Elias Cool. “Met deze symbolische actie hoopt het Vlaams Belang onze inwoners eraan te herinneren dat het wel degelijk anders en beter kan. Hoogstaand – of vliegend – beleid is niet te veel gevraagd.”

“Vliegende start van onze campagne”

Het Vlaams Belang trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een vernieuwde en versterkte ploeg. “We nemen dan ook een vliegende start van onze campagne, letterlijk en figuurlijk”, klinkt het.

“Als we de andere partijen laten doen, zal dit binnenkort nog het enige voertuig zijn waarmee je vlot het stadscentrum binnen kan”, hekelt Cool na de ballonvaart. Het Vlaams Belang verzet zich tegen een autopestbeleid en voorstellen voor een zo goed als autoloze stadskern in Tienen.

“Ook de schuldenberg moet dringend aangepakt worden. Ik kon hem bijna zien vanuit de mand”, zegt de lijsttrekker nog. “En gelukkig hadden we een goede piloot, anders waren we tegen de torenhoge belastingen gebotst.” Die wil het Vlaams Belang fors verlagen.

De luchtballon is nog de hele zomer over Vlaanderen te zien. “Campagne voeren doen we te land, maar ook in de lucht”, klinkt het bij de partij.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF