menu
Word Lid
Vlaams Belang roept Durf op tot volkscoalitie voor échte verandering

Het Vlaams Belang verdubbelde zijn zetelaantal in de Tiense gemeenteraad en kwam naast Durf als enige winnaar uit de bus. “De kiezer heeft gesproken. Alle systeempartijen zijn afgestraft”, benadrukt lijsttrekker Elias Cool. “Ik rijk de hand naar Jonathan Holslag. Kies voor meer inspraak en bestuur tussen in plaats van boven de mensen, samen met onze volkspartij.”

Bij de verkiezingen van 13 oktober verloor de bestuurscoalitie duidelijk het vertrouwen van de Tienenaar. Cd&v Tienen Vooruit werd zo goed als gehalveerd. N-VA en Open Vld verliezen fors en Groen verdwijnt zelfs volledig uit de gemeenteraad. Ook de oppositiesocialisten van Tienen Anders gaan erop achteruit.

“Dit resultaat is een overduidelijk teken dat de Tienenaar de systeempolitiek beu is. Het Vlaams Belang verdubbelt zijn zetelaantal en is de enige winnaar van de partijen in de gemeenteraad”, benadrukt lijsttrekker Elias Cool. “Uiteraard wens ik ook Jonathan Holslag en zijn volledige Durf-ploeg proficiat met hun overwinning.”

Weg naar échte verandering ligt open

“Onze toekomstige burgemeester Holslag staat voor een existentiële keuze”, benadrukt Cool. “Hij kan in een coalitie stappen met aftredend burgemeester Katrien Partyka (cd&v Tienen Vooruit!), die hij net van de macht wilde verdrijven. Dat zou zuiver kiezersbedrog zijn. Anderzijds kan hij besturen met Tienen Anders, maar die socialisten hebben zich ook jarenlang kapot bestuurd in Tienen en verloren bovendien nog eens bij deze verkiezingen.”

Durf moet kiezen tussen ivoren toren-politiek en meer van hetzelfde met de systeempartijen, of eindelijk échte verandering, klinkt het. “Daarvoor is maar één mogelijkheid: een coalitie met het Vlaams Belang.”, benadrukt Cool. Hij rijkt expliciet de hand naar Holslag. “Maak uw beloftes waar: kies voor meer inspraak en bestuur tussen in plaats van boven de mensen, samen met onze volkspartij. Tijdens de campagne trokken we vaak aan hetzelfde zeel. Daarop kunnen we constructief verder bouwen.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF