menu
Word Lid
Vlaams Belang hekelt systeemcoalitie van Durf: “afgestrafte politici keren gewoon terug”

De nieuwe Tiense meerderheid is een gemiste kans volgens het Vlaams Belang. ”De verkiezingen zijn nog geen week voorbij en nu al verwijst Jonathan Holslag (Durf) zijn belofte van verandering naar de prullenmand”, betreurt lijsttrekker Elias Cool. “De zelfbenoemde ‘feniks-coalitie’ doet zijn naam eer aan. De oude bestuurspolitici gaan in vlammen op aan de stembus, maar keren erna gewoon terug dankzij Durf. Daarvoor bestaat maar één écht alternatief: het Vlaams Belang.”

“Durf omschrijft zichzelf als ‘een beweging die het anders wil doen dan de traditionele partijen. Tot zover die belofte”, hekelt de Vlaams Belang-lijsttrekker. “Amper zes dagen na de verkiezingen stapt Holslag al in een rommelcoalitie met afgestrafte systeempartijen Tienen Anders en N-VA Plus.” Beide partijen verloren heel wat stemmen op 13 oktober.

Schepen Wim Bergé (Tienen Anders) ontvangt opnieuw een mandaat van Holslag. “Hij kreeg nochtans zware kritiek voor zijn afwezig beleid van Cléo Yaacoub (Durf), die nu doodleuk zijn collega-schepen wordt”, hekelt Cool. Ook afgestraft schepen Gijsbrecht Huts (N-VA Plus) wordt terug in het zadel gehesen. “Dit betekent nog eens zes jaar systeempolitiek met diezelfde wereldvreemde partijen.”

Echte verandering blijft uit

“Durf is de nieuwe cd&v geworden”, betreurt de Vlaams Belang-kopman. “Holslag had de kans om met een schone lei te beginnen met onze volkspartij. In plaats daarvan geeft hij de macht aan partijen die Tienen decennialang kapot hebben bestuurd.” Zelfs omstreden oud-burgemeester Logist van de socialisten zit opnieuw op de meerderheidsbanken.

“Onze mensen worden het slachtoffer van een zoveelste linkse monstercoalitie. Wat een teleurstelling”, besluit Cool. “Dit debacle benadrukt enkel wat onze partij al jaar en dag zegt: echte verandering komt er enkel met het Vlaams Belang. Wij houden in ieder geval onze belofte: we gaan keihard strijden voor de belangen van onze mensen.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF