menu
Word Lid
Elias Cool trekt Vlaams Belang-lijst in Tienen: “We gaan voor een veilige, Vlaamse en welvarende gemeente”

Er waait een frisse wind door het Vlaams Belang in Tienen. Elias Cool is gekozen als nieuwe lijsttrekker. Samen met Vlaams parlementskandidate Heidi Merckx, gemeenteraadsveteraan Daniel Vanluyten en lijstduwer Michel Cologne stoomt hij een gedreven ploeg klaar voor 13 oktober.

De 25-jarige Elias Cool is dan wel een nieuwkomer in de Tiense politiek, maar bij zijn partij draait hij al even mee achter de schermen. Hij is jurist en deed ervaring op als ondernemer en bedrijfsanalist alvorens aan de slag te gaan bij het Vlaams Belang. Deze legislatuur zal hij zich inzetten als parlementair medewerker.

“Onze ploeg is enorm enthousiast om erin te vliegen. Niet alleen in de stad maar ook in alle deelgemeenten. We gaan voor een veilige, Vlaamse en welvarende gemeente”, aldus Cool.

“Veilig, Vlaams en welvarend”

“Tienen moet toegankelijk blijven voor bezoekers, bewoners en winkelaars. Ook als ze met de auto komen”, klinkt het. Vlaams Belang wil het huidig mobiliteitsplan grondig herbekijken. “Zeker onze restaurants, cafés en winkels rekenen hierbij op onze steun.”

De gemeente is ook aan een grote kuisbeurt toe, vindt hij. “Er gaat te weinig aandacht naar het onderhouden van openbare domeinen, wegen en fietspaden. Maar voor peperdure prestigeprojecten en het heffen van hoge belastingen is er wel aandacht op het stadhuis.” Die belastingen wil het Vlaams Belang fors verlagen.

“Dan is er nog de veiligheidssituatie, die je niet kan loskoppelen van de vervreemding”, klinkt het bij Cool. “We willen in eerste instantie meer blauw op straat. Wijkagenten moeten vanuit lokale posten een oogje in het zeil houden. Ook aan de schoolpoort”. Op sociaal vlak wil de partij “onze mensen opnieuw op de eerste plaats zetten. Zij moeten voorrang krijgen. Geen Nederlands, geen centen is daarbij de leidraad.”

Particratie in de Suikerstad

Volgens de Vlaams Belanger moet er meer openheid in het bestuur komen, inclusief directe democratie met bindende volksraadplegingen. “De gewone Tienenaar voelt zich niet welkom op het stadhuis.” Dat is niet enkel figuurlijk zo, maar ook letterlijk, zegt hij. “Bij de gemeentelijke diensten moeten inwoners vlotter terecht kunnen, ook zonder afspraak.”

“Op 13 oktober kan de particratie een opdoffer krijgen”, klinkt het nog. “In Tienen besturen zowat alle systeempartijen samen. Zelfs hun lijsten houden ze niet meer uit elkaar”, benadrukt Cool. “Er is maar één echte keuze voor een ander en beter beleid: dat is het Vlaams Belang.”

Oproep

Wie mee wil op campagne met het Vlaams Belang in Tienen, kan contact opnemen via elias.cool@vlaamsbelang.org.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF